Een woordje uitleg


Wat mag u verwachten? Een eerste mogelijkheid bestaat in het testen van kleine netwerken, zoals dat van scholen en vzw's. De studenten gaan op zoek, samen met de IT-verantwoordelijke, naar eventuele gevaren die zich schuilhouden in uw netwerk. Zo'n audit neemt ongeveer 2 uur in beslag, gevolgd door een duidelijk verslag waarin u een overzicht krijgt van de sterktes en zwaktes van uw netwerk.

De invoering van de GDPR of het Algemene Verordening Gegevensbescherming in 2018 verplicht iedere vereniging of organisatie om rekening te houden met de correcte verwerking van persoonlijke gegevens. De toepassing hiervan is niet voor iedere organisatie even evident. Ook dit aspect bekijken wij graag met u tijdens een security audit.

Als laatste ligt de focus van de audit op netwerkbeveiliging. Dit lijkt misschien geen must voor uw organisatie, maar ook uw vereniging kan het doelwit zijn van hacking.  Het is dus beter om uw organisatie daarop voor te bereiden en deze security audit kan u hiermee op weg helpen!

Het team

Elk jaar staat een groep van gemotiveerde laatstejaarsstudenten in de toegepaste informatica klaar om deze audits in alle discretie door te voeren. Zij worden bijgestaan door meerdere ervaren docenten.